Välkomna till CD Bilvårdsprodukter Car Detailing & Car Wash Academy
- Där du lär dig bilvård på riktigt

Vi drar nu igång våra bilvårdsutbildningar hos oss i Tranås där alla, oavsett nivå, är välkomna att lära sig mer om bilvård och produkter.

Bilvård är ett hantverk och kräver därför kunskap om yrket både i teorin och praktiken, precis som alla andra hantverk, för att kunna uppnå så bra resultat som möjligt. Det är därför vi nu har valt att starta bilvårdsutbildningar, vi vill hjälpa till att höja standarden på bilvård i Sverige och förhoppningsvis även kunna inspirera personer att följa sina drömmar och starta sin egen firma. Vi på CD Bilvårdsprodukter har tillsammans cirka 80 års av erfarenhet inom bilvårdsbranchen och vill gärna dela med oss av allt vi har lärt oss genom åren.

Våra utbildningar kommer att rikta sig till alla som håller på med bilvård, både till privatpersoner som vill utvecklas inom sin hobby och även till de som håller på med bilvård professionellt och vill ta nästa steg för att nå en ny nivå på företaget.

Vi kommer att erbjuda flera olika utbildningar beroende på vilken nivå du ligger på sedan innan och vad du är ute efter.

Vad ingår? 

- 2 dagars utbildning, både teori och praktik                         - Lunch 2 dagar

- Fika för- och eftermiddag 2 dagar                                       - Diplom och t-shirt

- Erbjudanden på produkter i butiken

 

Grundutbildning - 2 dagar

- Fokus på produkter från Mafras sortiment

Vad kommer vi göra?

Teori: Vi kommer att börja med en teoretisk del. Vi kommer framförallt att täcka kemikaliekunskap. Vad har de olika kemikalierna för egenskaper? Vad ska man använda till vad? Rätt medel till rätt typ av smuts. Vad ska man inte blanda med vad? Doseringar. I vilken ordning ska man använda produkterna? Anpassa pad, medel och maskin vid polering. Säkerhetstänk och utrustning etc.

Praktik: Vi kommer att gå igenom en helrekond av en bil från början till slut där vi börjar i tvätthallen och slutar i rekondhallen. Här kommer vi att gå igenom allt som vi tidigare pratat om i teorin och överföra det till praktiken. Vi kommer att tvätta bilen i alla steg som behövs. Vi kommer sedan att köra in i rekondhallen och gå igenom inredningen och testa på de olika metoderna som finns för att få interiören i toppskick. Sist men absolut inte minst så kommer vi att gå igenom polering av lacken, det mest avancerade steget i rekonden och också det mest viktiga att göra rätt.

För vem?

Grundutbildningen är tänkt till de som har ett stort intresse för bilvård och ganska nyligen har börjat sätta sig in i det och vill få en riktigt bra grundkunskap för att kunna jobba vidare på rätt sätt. Tex en privatperson som vill ta hand om sin egen bil på bästa sätt eller en nyanställd på en rekondfirma eller bilfirma som vill få en kickstart och slippa alla misstag man lätt gör i början.

 Pris: 3600kr exklusive moms (4500kr ink moms)

Avancerad utbildning - 2 dagar

- Fokus på produkter i #Labocosmetica-serien

Vad kommer vi göra?

Teori: Här kommer vi att börja liknande som grundutbildningen med djupgående kemikaliekunskap, metoder, utrustning etc. Den stora skillnaden är att här kommer vi även att täcka den fantastiska världen av olika keramiska produkter. Då den här kursen riktar sig mot professionell bilvård på högre nivå kommer vi också att gå i genom olika tips och råd som sträcker sig lite utanför själva bilvården, tex hur sociala medier kan skötas för att få spridning, tips på hur man ska tänka kring prissättning, tidsåtgång på jobb, marknadsföring, ideér på hur lokalen kan se ut, kundbemötande etc.

Praktik: Praktiken kommer att vara liknande grundutbildningen men vi kommer att nörda ner oss mer på detaljer här i den avancerade utbildningen då de flesta som går den här redan bör veta hur man ska tvätta på rätt sätt och göra basuppgifter. Vi startar i tvätthallen där vi går igenom en tvätt i alla steg som är nödvändigt innan polering och lackskydd. Vi går sedan vidare till rekondhallen där vi börjar med inredningen. Vi kommer att gå igenom rengöring på olika material så som skinn och textil och testa olika tillbehör för att underlätta processen. Nästa steg är polering. Här kommer vi att testa olika maskiner, både oscillerande och roterande, testa olika pads och olika medel för att lära oss att hitta den perfekta kombon för just den bilen. Träna på repborttagning, både tvättrepor men också från våtslip. Vi kommer att avsluta med att applicera keramiskt lackskydd och gå igenom allt vad det innebär. Vilka förberedelser som krävs, tider, avtorkning, efterbehandling, hur det ska skötas etc. Vi ska även visa hur man kan skydda alla andra ytorna på bilen med olika keramiska medel och hur den processen går till.

För vem?

Den som har jobbat med bilvård i några år och kan grunderna väl men vill ta ett eller flera steg upp och avancera i branschen.

OBS! Man måste ha gått grundkursen innan man kan delta i denna kurs.

Pris: 3900kr exklusive moms (4875kr ink moms)

Extra information kring anmälan till utbildning:

Vi har inga bestämda datum för våra utbildningar. Vi kommer att skicka ut ett par olika förslag på datum till er som anmält sig när vi har fått in tillräckligt många anmälningar och när vi har tid att hålla i utbildningarna. Vi skickar ut ett antal veckor i förväg så ni hinner ta ledigt och planera in det. Utbildningarna hålls alltid på vardagar. Det kan ibland ta ett tag från det att du skickat in anmälan men vi lovar att du kommer att få ett utskick när det är dags för nästa utbildningstillfälle. 

 

Anmäl dig till våra bilvårdsutbildningar

Företagsnamn:
Namn på deltagare: *
Mobilnummer: *
Mailadress: *
Storlek t-shirt: *
Välj utbildning: