2022-01-10 00:00
Jacob Clarén

 

Motortvätt är något många hoppar över. Dels av rädsla att skada något och dels för att det är en del av bilen många sällan ser. Men en riktig entusiast vet känslan att ha ett kliniskt rent motorutrymme. I vår erfarenhet är det otroligt sällan någon fara eller några konstigheter att göra en motortvätt. Vi har gjort motortvätt hundratals gånger utan några problem alls. Framförallt på nyare bilar där allt är så skyddat av plastkåpor är det minimal risk att något skulle skadas. Självklart är det inte lämpligt att spola med högtryckstvätt några centimenter från generatorn men med lite sunt förnuft kommer det gå bra. Gör detta ett 2-3 gånger om året så kommer det alltid att se representabelt och snyggt ut när du lämnar in bilen på service och liknande. 

Såhär motortvättar du bilen: 

1. Se till att motorn är helt sval. Man ska aldrig någonsin applicera medel på en varm motor. Medlet kommer att torka direkt och troligtvis lämna fula märken. 

2. Applicera medel i hela motorutrymmet och även på motorhuvens undersida. Låt medlet verka upp till 5 minuter. Vi rekommenderar Mafra HP12. En extremt effektiv olje- och fettlösare som löser all typ av smuts som brukar finnas i ett motorutrymme. Är det extremt smutsigt och tjocka lager med skit kan man behöva hjälpa till med en borste för att lösa upp smutsen. Använd en lite hårdare borste som Work Stuff Brush Black eller Black Stiff om det är riktigt smutsigt. 

3. Spola av noggrannt. Om du du har möjlighet, sänk trycket på högtryckstvätten, annars går det bra att spola på lite längre avstånd så strålen inte blir så hård. Spola inte direkt mot generator och andra exponerade elektriska delar.

4. Torka med en mikrofiberduk. Låt sedan bilen stå igång en liten stund eller kör en sväng för att få upp lite värme så vattnet dunstar. 

5. För att få till den sista snygga finishen brukar vi avsluta med en vattenbaserad vinylglans på all plast och gummi. Labocosmetica Hydra ger en riktigt snygg, naturligt svart och hållbar, finish på plasten. 

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
I absolutely love your website.. Excellent colors
& theme. Did you make this amazing site yourself? Please reply back ass I'm attempting to cteate my own site and
would like to learn where you got this from orr what the theme is called.
Appreciate it! https://Ukrain-forum.biz.ua/
2024-06-26 13:58:27
My weblog - ukrain-forum.Biz.Ua