2022-01-12 00:00
Jacob Clarén

Mikrofiberdukar och polerpads kostar en del och självklart vill man ta hand om dem på rätt sätt så de håller så länge som möjigt. Såhär rekommenderar vi att man bör göra för att mikrofiberdukar ska behålla sin effekt och mjukhet och för att polerpads ska hålla så länge som möjligt. 

1. Mikrofiberdukar

Tvätta alltid mikrofiberdukar i 30º i maskinen, aldrig varmare. Tvättar man dem för varmt blir de sträva och förlorar snabbt sin uppsugningsförmåga. Använd ett dedikerat tvättmedel gjort för mikrofiberdukar, tex Mafra Microfiber Wash. Det hjälper till att behålla dukarnas uppsugning och mjukhet och tillför inget som inte ska vara i dukarna. 

2. Polerpads/polerrondeller

Nummer ett för att hålla dina polerpads i fint skick är att vara noga med att regelbundet rengöra dem under tiden du polerar. Vi brukar rekommendera att rengöra dem efter varje panel. Det kan man göra på flera sätt. Antingen med tryckluft eller en hård borste, eller ännu bättre, vår Pad Washer. Sätt igång polermaskinen och sätt emot borsten och borsta ur paden tills det inte längre kommer damm. Samma med tryckluft, sätt igång maskinen och blås tills det inte längre kommer damm och smuts och paden ser ren ut. Man ska dock vara lite försiktig med tryckluft och polerpads i skumm, man kan skada skumcellerna i paden om man blåser för nära med för högt tryck och paden kan då tappa effekt och hållbarhet. Om du använder polerpads med mikrofiber eller ull är det däremot inga problem alls att använda tryckluft. 

Efter att poleringen är färdig bör man ur allt polermedel ur padsen, annars kommer det att torka och bli väldigt dammigt till nästa gång. Snabbast och bäst rengöring får du med Lake Country Pad Washer. En hink med rengöringssystem som rengör padsen på djupet. Har du inte tillgång till en sådan fungerar det att lägga padsen i blöt i vatten och diskmedel i några timmar eller över natten. Skölj och krama sedan ur dem noggrannt tills det inte längre kommer ur något mer polermedel och lägg dem på tork. 

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur: