2022-02-10 00:00

Vanliga frågor:

Vad ska jag ha för avfettning?

Det beror helt på vad det är för typ av smuts du ska ha bort. Ska du ha bort asfalt rekommenderar vi Advanced Degreaser. Ska du ha en allmän rengöring du använder varje tvätt året runt så rekommenderar vi Labocosmetica #Primus eller Mafra Jedy Super Foam. De tar bort insekter, damm, lera, fågelspillning, nedfall från träd, (organisk smuts) etc. 

Vilket schampo ska jag välja?

Är du efter ett väldigt koncentrerat schampo som skummar mycket, utan vax eller andra tillsatser är det Labocosmetica #Semper vi rekommenderar. Vill du ha ett schampo som ger riktigt fin glans, avrinning och skydd rekommenderar vi #Revitax. 

Vad ska jag ha för medel till fälgarna?

För regelbunden tvätt rekommenderar vi Mafra Power Wheel, Wheel & Tyre Cleaner eller #Primus blandad 1:3. Till misskötta fälgar som inte är tvättade på länge med riktigt inbränd smuts rekommenderar vi Labocosmetica #Sidero i koncentrat, alternativt Mafra Cromobrill om det är extremt illa. 

Vad ska jag ha för medel till interiören?

Om du bara ska ha ett medel till interiören skulle vi välja Labocosmetica #Omnia. Den fungerar utmärkt till alla material, är helt säker på allt och lämnar inget klabb på skärmar och rutor. 

Jag vill ha extra glans vid tvätten, vad kan jag använda?

Labocosmetica #Beneficia är det absolut lättaste sättet att få en riktigt blank och hydrofobisk yta. Man kan även använda #Perfecta som torkstöd om man vill ha ännu mer glans och halhet. 

Jag ska börja polera bilen själv, vad behöver jag?

Vi har satt ihop fina polerpaket  olika nivåer med allt vi tycker man behöver för en polering. Du hittar dem under "Färdiga bilvårdspaket". 

Jag ska lackskydda bilen, vilket skydd ska jag välja?

Har du ingen eller lite erfarenhet av bilvård tycker vi att du bör börja med vårt hybridvax #Amore. Det är väldigt förlåtande och går mer eller mindre inte att göra fel med.  Har du hållt på med bilvård en längre tid och känner dig säker på dina kunskaper skulle vi rekommendera Labocosmetica SAM.

Vad ska jag ha för medel till motortvätt?

Mafra HP12 är helt oslagbar till ett riktigt smutsigt motorrum med mycket olja och fett, Men även Labocosmetica #Ductile fungerar bra vid tvätt i ett motorrum med lättare smuts. 

Vad ska jag ha till att ta bort insekter?

Labocosmetica #Ductile är det utan tvekan bästa medlet vi testat till insekter. Blanda 1:3-1:5. 

Vad ska jag ha för medel till att tvätta gummimattor?

Samma svar igen, Labocosmetica #Ductile. 

Vad behöver jag för att börja tvätta ordentligt?

Vi har flera färdiga tvättpaket i olika nivåer under kategorin "Färdiga Bilvårdspaket". Startpaket tvätt Medium är perfekt att börja med om du inte har något sedan innan. 

Vad jag jag använda för att få bort flygrost?

Labocosmetica #Sidero är vårt absolut bästa medel för att få bort flygrost och järnpartiklar. 

Vad jag jag använda för att rengöra tygklädsel?

Ännu en gång, Labocosmetica #Ductile blandat 1:10. 

Jag har en matt lack/foliering, vad ska jag tvätta bilen med?

Vi har ett vaxschampo anpassat för matt lack och foliering, Labocosmetica #Satino. I övrigt går det bra att använda vanlig kallavfettning, alkalisk avfettning och flygrostmedel. 

Vad ska jag använda för att få bort kalkfläckar?

Labocosmetica Purifica vid lättare påslag och underhållstvätt eller #Energo vid hårt sittande fläckar som suttit länge. 

Vad ska jag torka bilen med?

Vår absolut bästa torkduk är Work Stuff King, den kan ta upp mest vatten. Om du tycker den blir för stor och klumpig har vi även en lillebror till den som heter Prince. Den är lika effektiv och tjock men mindre. 

Vad är skillnaden mellan #Neve och #Primus?

Primus är en alkalisk produkt som har en mycket rengörande effekt. Väldigt effektiv på insekter och övrig smuts året runt. Helt enkelt ett kraftfullt förtvättsmedel. #Neve är en neutral produkt med snällare rengöring. Den passar utmärkt för dig som aldrig låter bilen bli speciellt smutsig och tvättar en gång i veckan. Den passar även dig som har en exklusiv bil med känsliga material som keramiska bromsar, rena aluminiumdetaljer och kolfiber. #Neve ger även otroligt tjockt skum. 

Vad är skillnaden på #Ductile och #Omnia till interiören?

Omnia är bättre anpassad till interiören då den är lite snällare mot alla material och lämnar inget klabb efter sig på blanksvarta delar, skärmar och rutor. Den lämnar även en lite snyggare yta på platsen (UV-skydd) och är virus/bakteriedödande. Omnia går även att använda på skinnklädsel, Ductile är för stark för det. 

Vad är skillnaden mellan den blå och den grå våfflade tvättsvampen?

Egentligen ingenting mer än färgen. Vi tog hem den blå för att man lättare skulle se när det är dags att byta svamp.